Юні науковці з Рівненської МАН поповнили скарбницю перемог області

   

У столиці завершився III етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Рівненщину представляла команда із 58 учасників. Молоді науковці вибороли 3 перших, 4 других та 20 третіх місця.

Так, у секції «Астрономія» перше місце виборола Анастасія Шалак, учениця Дубенського ліцею» №8 з науково-дослідницькою роботою «Актинометричні дослідження енергії сонячної радіації».

Юлія Романюк із Рівненського ліцею «Український» виборола першість з науково-дослідницькою роботою «Дослідження мікротвердості полімер-полімерних композитів на основі спряжених поліаміноарентів та полімерних матриць різного типу» у секції «Хімія».

Учениця Рівненського ліцею «Елітар», Лілія Яковишина також зобула I місце  у секції «Екологія» представивши науково-дослідницьку роботу на тему: «Вплив рекреаційного навантаження на стан схилових екосистем урочища «Бармаківське».

Наші МАНівці були відзначені й у відділеннях інформаційних технологій, технічних наук, математики, літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства, відділенні наук про Землю, філософії та інших.

Нагадаю, що цьогоріч на конкурс було подано 633 науково-дослідницькі проєкти у 64 секціях. Географія конкурсантів охопила 136 закладів загальної середньої та фахової передвищої освіти з 36 територіальних громад Рівненщини.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram