Із січня 2022 року усі заклади загальної середньої освіти Рівненської області, в яких організовано гаряче харчування, перейшли на норми споживання основних груп харчових продуктів, затверджені постановою Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305.
«Перехід на нові норми споживання основних груп харчових продуктів відбувся у межах реформи шкільного харчування, яка стартувала з 2020 року. Оновлене меню забезпечить якісне, збалансоване та здорове харчування здобувачів освіти», – повідомив директор департаменту освіти і науки Петро КОРЖЕВСЬКИЙ.
Зазначимо, що в закладах загальної середньої освіти області харчуванням охоплено 133 322 (82%) здобувачів освіти, у тому числі гарячим харчуванням – 119 995 (73%) учнів, з яких 73 817 – діти пільгових категорій (29 838 дітей, які харчуються відповідно до ст.56 ЗУ «Про освіту» за кошти місцевих бюджетів та 43 979 учнів, які харчуються відповідно п.11 частини першої ст.30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» за кошти державного бюджету).
Середня вартість одноразового гарячого харчування складає 25 грн. у закладах загальної середньої освіти та 41 грн. у закладах дошкільної освіти.
На фото їдальня Дубровицького ліцею.