Традиційний грецький та італійські супи Авголемоно і Мінестроне, картопляний гратен, мусака, рагу із карі та чай масала. Це лише кілька із вичерпного переліку страв, які вже вправно вміють готувати кухарі шкільних їдалень Рівненщини.
Днями на базі профтех закладу, а саме ДНЗ «Рівненське вище професійне училище ресторанного сервісу і торгівлі» за програмою «Інноваційні підходи в організації шкільного харчування», відбувся практичний курс для першої групи кухарів шкільних їдалень. Вони навчалися приготуванню страв шкільного меню за збірником Євгена Клопотенка.
Нагадаємо, що з початку 2022 року в українських школах запровадили нове меню, яке розробляв шеф-кухар Євген Клопотенко. Тепер дитячі страви містять менше цукру, жиру, субпродуктів та хліба, але більше овочів, м’яса і фруктів.
Підвищувати кваліфікацію шкільні кухарі планують і надалі, адже отримані знання вони якнайширше використають при харчуванні дітей у начальних закладах вже з початком нового навчального року.