Безпека понад усе! У Гощанській тергромаді запрацював безпековий простір для школярів

   

Жвава, дружня атмосфера панувала на відкритті класу безпеки у Гощанському ліцеї. У новому класі діти зможуть не лише виявити свої теоретичні знання з безпекових питань, а й отримати масу позитивних емоцій від інтелектуального спілкування з педагогами, запрошеними фахівцями різних галузей.

«Війна змушує дітей дорослішати швидше, ніж у мирний час. Але й наражає на небезпеки на кожному кроці. Думаю, що завдяки таким класам діти умітимуть правильно оцінити ситуацію та обрати порядок дій»,- сказав перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Для уроку у новому класі рятувальники продемонстрували цікаві презентації на тему дотримання правил пожежної безпеки та як діяти у разі виникнення різного роду надзвичайних ситуацій. На перших відвідувачів безпекового простору чекали: справжня форма рятувальників, цікаві локації та сюрпризи від рятувальників.

Співробітники ДСНС презентували листівки з QR-кодами, де діти, вчителі зможуть завантажити корисну інформацію на безпекові теми, а саме: дії під час повітряної тривоги та під час ракетних ударів, правила перебуванням в укриттях та захисних спорудах, дії під час пожежі у приміщенні, виявлення підозрілих предметів та боєприпасів, надання домедичної допомоги, дії у разі хімічної та радіаційної загрози та будь якої іншої надзвичайної ситуації.

Також рятувальники опублікували книгу під назвою «Що робити, якщо?», основною якої стали відеоролики з основних безпекових питань. Кожен сюжет в книзі має свій QR-код, за допомогою якого маленький читач може перейти на сайт і переглянути його мультиплікаційну версію.

На випадок надзвичайної ситуації, яка вимагає негайно покинути будинок через загрозу техногенної, природної чи військової катастрофи учні зможуть скористатися «тривожною валізкою» та перевірити свої знання у електронному тестуванні з безпекових питань «Кмітливий рятівничок».

«Позитивні емоції дітей, отримані знання з безпеки життєдіяльності – це те, до чого ми прагнемо в превентивній роботі з підростаючим поколінням» – підсумувала заступниця директора департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Марина Пашковська.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram