Твоя незалежність починається тут – стартував вступ до закладів професійної освіти

   

Подати документи можна з 1 липня й до кінця  28 вересня. А знайти потрібний профтех – швидко і легко на сайті департаменту освіти і науки Рівненської ОДА

Сформовано перелік закладів із покликаннями на сайт. Де можна отримати відповіді на поширені питання про вступ. Розглянути декілька варіантів та визначитися, куди ви хочете подати документи. Зробити це можна як онлайн – через електронний кабінет на сайті ЄДЕБО, так і наживо у закладі.  У Рівненській області робітничу професію можна здобути у 19 закладах професійної освіти та у двох коледжах,  що здійснюють підготовку робітничих кадрів

Тривалість навчання в профтехах – від 10 місяців до 3-х років, залежно від обраної професії, наявного рівня освіти (9 або 11 класів). А для дорослих навчання значно коротше – від 3 місяців.

Заклади професійної освіти активно змінюються. Створюють навчально-практичні центри, нові лабораторії, нові короткострокові програми. Працюють за стандартами нового покоління. Створюють сучасні майстерні з класним обладнанням, додають актуальні модульні освітні програми, формують регіональний компонент, створють системну платформу роботи з бізнесом, що організовує ефективне конкурентне середовище. Усе це заради того, аби випускники профтехів були конкурентоспроможними на ринку праці.

Станом на 01.07.2024 до закладів професійної освіти Рівненщини уже подано 1200 пропозицій до вступу.

Топ професій на сьогодні:

Тракторист с/г машин та устаткування

Кухар. Кондитер

Електрик. Зварювальник

Водій автотранспортних засобів

Професійна освіта – це монетизація свого життя,  це затребувано та перспективно.

Та найважливіше, професійна освіта – це відбудова держави.

На 01 липня  2024 року 4065 сучасних кваліфікованих молодих робітників,  із яких будівельників 742, Водіїв 545, Електрогазозварювальників 348, Електромонтерів 282, Кухарів, Кондитерів 756, Трактористів 332, Перукарів 216, –  вийшли на ринок праці. Кожному із яких запропоновано перше робоче місце в Україні на ринку праці області. Рівненщина щороку працевлаштовує  понад три  тисячі висококваліфікованих профтехів.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram