Траєкторія успіху! У Зарічному освітяни обговорили пріорітетні моменти в освітній галузі району

   

Вже традиційними для фахівців департаменту освіти і науки Рівненської ОДА стали робочі зустрічі з керівниками навчальних закладів районів області. Сьогодні обговорення пріорітетних питань в галузі освіти та потреб освітянських колективів відбулося у Зарічненській громаді на зустрічі з заступницею директора департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Мариною Пашковською.

Спілкуючись з освітянами, Марина Валентинівна окреслила пріоритетні напрямки роботи в галузі й наголосила на особливому ставленні до якості надання освітніх послуг навіть у найвіддаленіших куточках району.

Конституційне право на доступність до якісної загальної середньої освіти в районі забезпечує 22 установи: 12 ліцеїв та 10 гімназій.  У 2022-2023 навчальному році в них налічується 4884 учні. Мережа закладів дошкільної освіти Зарічненської громади  налічує 18 дошкільних установ, які відвідує 441 дитина.

Обговорювалися питання організації харчування у закладах освіти, їх фінансова автономія, кадрове забезпечення, а також робота «Зарічненського інклюзивно-ресурсного центру», де на обліку перебуває 258 дітей з особливим освітніми потребами. Цьогоріч інклюзивне навчання організовано у 15 закладах загальної середньої освіти, де діє 50 інклюзивних класів у яких навчається 56 дітей з особливими освітніми потребами. Для супроводу таких дітей у закладах працюють асистенти вчителів.

Оскільки часто проблемним є доїзд школярів до закладу через незадовільний стан доріг та віддаленість житла, освітяни району  потребують 6 шкільних автобусів, а також додаткового обладнання з використанням технологій дистанційного навчання, лінгафонних кабінетів, комп’ютерної техніки та програмного забезпечення.

На завершення сторони визначили  плани розвитку освітньої галузі району, а також подальшої роботи щодо їх впровадження.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram