Психологічне здоровʼя: 10 порад, як вийти зі стану екзистенційної кризи

   

Виникає стан тривоги, відчуття глибокого психологічного дискомфорту в питаннях про сенс існування? Знайте, це початок екзистенційної кризи.

Сьогодні у межах «Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки» за ініціативою першої леді України Олени Зеленської психологи нададуть 10 порад, які допоможуть вийти з такого стану.

👉🏻Змініть, те що можете. Наприклад, у квартирі пересуньте робочий стіл.

👉🏻Фізичні навантаження допоможуть зняти напруження в тілі. Це стосується і фізичної праці.

👉🏻Займіться творчістю. Спробуйте себе у малюванні, написанні віршів, оповіданнях, танцях тощо. Це відволікає від подій, що створюють умови для тривожного стану.

👉🏻Навчайтеся. Навчання – це чудовий спосіб зосередити увагу на корисному. Знайдіть цікаві курси англійської мови, дизайну або ІТ-сфери, наприклад, зараз доступні курси з ІТ в застосунку «Дія».

👉🏻Допомагайте іншим. Коли ми допомагаємо іншим, виникає відчуття потрібності та важливості, зокрема коли відчуваємо зворотну відповідь–вдячність.

👉🏻Спілкуйтеся. Попри те, що хочеться замкнутися в собі, варто більше спілкуватися з рідними та знайомими.Також знайомтеся з новими людьми.

👉🏻Читайте. Книги – чудовий спосіб відволіктися, побути на самоті та не думати про події навколо.

👉🏻Навчайте та діліться досвідом. Чудовий спосіб покращити свій стан – розповідати про техніки та вправи з подолання важкого стану, що саме допомогло Вам.

👉🏻Дотримуйтеся режиму дня та сну. Планування дня до найменших деталей дозволить відчувати контроль над ситуацією.

👉🏻Відстежуйте звички харчування, ходьби та постави. Корисні звички завжди допомагають підтримувати не тільки фізіологічні потреби організму, а й покращують емоційний стан.


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram