Рівненщина готова до нових реформ у шкільному харчуванні.
Упродовж 20-21 червня на базі «Рівненського вищого професійного училища ресторанного сервісу і торгівлі» відбуваються майстер-класи для представників сектору шкільного харчування, які є партнерами проєкту «Діємо для здоров’я».
Метою навчання є:
- сформувати готовність кухарів до впровадження сучасних методів роботи на шкільній кухні;
- відпрацювати навички роботи з сучасними методами обробки продуктів;
- на прикладі нових страв з рекомендованого меню розробленого командою Євгена Клопотенка навчити працювати з рецептурами на новому та застарілому обладнанні;
- сформувати чітке бачення кухарів шкільних їдалень щодо впровадження нововведень у своїх закладах.
Нагадаємо, у серпні 2020 року Кабінет міністрів схвалив реформу харчування у школах. Міносвіти та МОЗ встановили перехідний період – з 1 вересня 2021 року до 1 січня 2022 року.
Із вересня у школах запровадили нове меню, у якому 160 страв.