Ноутбук кожному вчителю

   

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 року № 403 “Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на заходи, спрямовані на боротьбу з гострою респіраторною хворобою COVID -19, спричиненою коронавірусом SARS –CoV-2, та її наслідками під час навчального процесу у закладах загальної середньої освіти” для Рівненської області було виділено 39 269,9 тис.грн. на закупівлю ноутбуків для ЗЗСО для організації дистанційного навчання, інших форм здобуття загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання.

Постановою передбачено надання субвенції з місцевих бюджетів на співфінансування даної закупівлі не менш як 30% від суми закупівлі, для громад з чисельністю населення понад 40 тис. осіб та не менш як 10 %, для громад з чисельністю населення менше 40 тис. осіб.

Основна мета субвенції на заходи, спрямовані на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час навчального процесу у школах, – забезпечення технічних можливостей педагогам для належної організації здобуття загальної середньої освіти, зокрема в умовах карантинних обмежень та заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами. Відповідно, усі придбані ноутбуки мають активно та постійно використовуватися педагогічними працівниками в освітньому процесі.

Кількість ноутбуків, закуплених за кошти державного бюджету та співфінансування з місцевих бюджетів громад становить 2344, їх отримають педагоги 361 закладу загальної середньої освіти всіх 64 громад Рівненщини.

Закупівлю здійснено на суму 43 246 800  грн. Угоду укладено з переможцем закупівель, що відбулися за системою ПРОЗОРРО, ТОВ «БМС ТЕХНО».

Упродовж 7-8 грудня ноутбуки будуть доставлені до шкіл області, їх вже отримують представники громад.

 На залишки коштів 02.11.2021 департаментом освіти і науки облдержадміністрації проведено закупівлю (відкриті торги) 200 ноутбуків у 87 закладів загальної середньої освіти області. Зазначені ноутбуки будуть поставлені до 20.12.2021 у заклади загальної середньої освіти області .


Поширити: Поширити у Фейсбук
  Поширити у Telegram